Terwijl ik zat te spelen met Sneakerpedia lanceerde dinsdag een Nederlands social media platform: Whoopaa. Je hebt het bijna niet kunnen missen: o.a. RTL 4, Radio 1, Marketingfacts en Frankwatching deden er verslag van en de hashtag #whoopaa was in de Nederlandse-filter op Twitter zelfs enige tijd trending. Met de online service kun je Facebook, LinkedIn en Twitter accounts als privé of zakelijk indelen. Opvallend was vervolgens echter de stroom aan (semi-)negatieve reacties (zie bijv. het Marketingfacts-artikel), met als toppunt het blogartikel ‘Whoopaa is de verkeerde oplossing voor een onbegrepen probleem’. Ik wil me bij deze van extra duiding onthouden, de reacties spreken voor zichzelf en ik kan me daar tot op zekere hoogte in vinden. Toch gaat het wat ver om dit (en elk ander) initiatief in 48 uur af te schrijven: het is drie 21-jarige studenten wel gelukt om een half miljoen dollar (!) los te peuteren bij een investeerder en een internationaal platform te lanceren. Dat mag geprezen worden.

Weer een ander Nederlands initiatief is Socialchiefs van Ronnie Overgoor. De bèta is volgens de blog (WordPress!) sinds vandaag online en geeft ons vanaf nu een handige ranglijst met de meest fanatieke social media-gebruikers. Eéntje voor de fanatieke gebruikers en guru’s…

Ik zal zeker op beide platformen terugkomen tegen de tijd dat ze worden verkocht aan een Amerikaanse gigant of… anderzijds in het nieuws opduiken.