Regie: Patrick Lussier
Cast: Nicolas Cage, Amber Heard e.a.
Kijkwijzer: 16, geweld, grof taalgebruik

Milton (Cage) ontsnapt uit de hel met een klassieke muscle-car om op aarde te voorkomen dat de moordenaar van zijn dochter ook zijn kleindochter offert. Juist. Heel veel aardse achtervolgingen, vuistgevechten en sporadisch wapengekletter volgt, maar de vraag is vooral of Nicolas Cage (en zijn geblondeerde plukken haar) de kijker uit zijn lijden komt verlossen.

Ondanks dat Milton al verbannen was tot de droge vuren van de hel speelt het lot van zijn kleindochter zich nu telkens voor zijn ogen af. Zijn dochter was aangesloten bij een sekte toen ze door een sekte-leider werd omgebracht en nu moet hij hem stoppen. Onderweg komt hij in aanraking met de knappe boerenmeid Piper (Amber Heard) die hem noodgedwongen vergezelt. Milton’s ontsnapping is echter niet onopgemerkt gebleven en The Accountant (William Fichtner, o.a. uit Prison Break) gaat hem als loopjongen van Satan achterna. De bloederige, wrede en seksistische wereld die volgt lijkt een verworpen idee van Quentin Tarantino. In positieve zin.

De film neemt zich vervolgens helemaal nooit serieus en dus is het bewonderenswaardig dat Cage, Heard en Fichtner het prima naar hun zin lijken te hebben. Het toppunt is bereikt als Milton – terwijl hij het bed deelt met een serveerster – onder het genot van een dikke sigaar en een fles Johnny Walker in een vuurgevecht belandt. Heel erg leuk, maar een goede film is anders.

Eindscore: 6,5