Regie: Michel Gondry
Cast: Seth Rogen, Cameron Diaz e.a.
Kijkwijzer: 12, geweld, angst, drugs- en/of alcoholmisbruik, grof taalgebruik

Seth Rogen was in 2010 vrijwel onzichtbaar en dus zijn de beelden van het matige Funny People (6,5) en Zack and Miri Make A Porno (7,5) uit 2009 blijven hangen. Het geweldige Pineapple Express (8) dateert alweer van 2008. Ik begon hem te missen en de rol van de onbekende stripheld Green Hornet is best een gewaagde. Immers, wie wil die dikke krullenbol in leggings zien?

De originele Green Hornet dateert uit 1936 en begon ooit als een hoorspel op de Amerikaanse radio. Zijn levensverhaal lijkt de ondergrond voor elke held die daarna ooit is verschenen: de vader van Britt Reid is de machtige eindredacteur van de Daily Sentinel, maar zoonlief is een feestbeest en heeft geen interesse in de journalistiek. Zijn pa komt plotseling te overlijden en terwijl hij van het fortuin dat hij erft wil gaan genieten ontdekt hij dat de butler / chauffeur van de familie over allerlei vaardigheden beschikt. Uit pure baldadigheid besluiten de twee samen te werken om de golf van criminaliteit die Los Angeles teistert een halt toe te roepen, de Green Hornet is geboren.

In 1936 was er blijkbaar voor een superheld nog geen noodzaak om zich in onmogelijke romances en gevechten met z’n alter-ego te storten, en dat is maar goed ook. Het verhaal speelt duidelijk tweede viool en daarom is er ruimte voor veel geeky humor, vette auto’s en vermakelijke actie. Rogen – die ook meeschreef – is compleet in zijn element, waar zijn zware uiterlijk en totaal gebrek aan vechtkunsten falen springt zijn trouwe partner Kato (de butler / chauffeur) geweldig in. Dit is de volwassen Kick-Ass.

Eindscore: 7,5