Regie: Joseph Kosinski
Cast: Jeff Bridges, Garrett Hedlund e.a.
Kijkwijzer: 12, geweld

Sam, de zoon van software-ontwikkelaar Kevin Flynn, gaat opzoek naar zijn vader in de virtuele wereld waar hij 20 jaar geleden in zoek geraakt zou zijn. Best gaaf in 1982 blijkbaar (het jaar van Tron), maar kunnen we daar in 2011 nog wat mee?

Kevin Flynn (Jeff Bridges) bouwde samen met zijn kloon Clu en goede vriend Tron een virtuele wereld: The Grid. Een wereld die door allerlei onverklaarbare techniek toegankelijk is voor mensen als zij de verkeerde knoppen aanraken. De makers komen echter vast te zitten als Clu zich tegen hen keert en de virtuele wereld wil domineren, gelukkig is 20 jaar later zoon Sam nieuwsgierig genoeg om zijn vader te redden.

In de jaren tachtig bood Tron een interessante kijk op het binnenwerk van computers: alle programmatuur is weergegeven door mensen met lichtgevende pakken en zij bewegen zich door ‘steden’ van gekleurde velden. In Tron: Legacy is alles wit of rood gekleurd en dat ziet er, zeker in 3D erg strak uit. Jammer is dat dit complete concept in 2011 wel heel achterhaald is. Bridges, een sexy robot hier en daar, de soundtrack van Daft Punk en het gave Apple-achtige design van The Grid maken het nog tot een behapbare zit, maar eigenlijk is Tron: Legacy oersaai. Langdradig en onzinnig, overbodig.

Eindscore: 6,5