Regie: George Tillman Jr.
Cast: Dwayne Johnson, Billy Bob Thornton
Kijkwijzer: 16, geweld, grof taalgebruik

Driver (Dwayne Johnson) is uit op wraak als hij uit de bak komt. Gewapend met een korte, dikke revolver gaat hij opzoek naar de mensen die hem dwarszaten tijdens een eerdere overval. Bij gebrek aan Arnold Swarzenegger is deze hersenloze meuk best welkom, maar staat Johnson (de voormalige WWE-worstelkampioen bekend als ‘The Rock’) ook zijn mannetje?

Wraak doet het altijd goed in een film, Faster is dan ook het klassieke riedeltje: Driver zoekt op wie hem heeft verraden en brengt zijn slachtoffers één voor één een bezoekje. Vervolgens mengt het personage Cop (Billy Bob Thornton) zich in het verhaal om het spoor van lijken dat Driver achterlaat te volgen. Zoals de titel al prijsgeeft beweegt het verhaal vrij snel en is elk stukje weg tussen de moorden gevuld met óf een achtervolging óf wat drama om het geheel wat meer duiding te geven.

Verbazingwekkend genoeg werkt het allemaal. Johnson komt geloofwaardig over als een soort nieuwe, menselijke Terminator met wraakgevoelens. Het geweld en het verhaal blijven hersenloos, maar toch biedt het personage Cop net dat beetje meer.

Eindcijfer: 7

http://youtu.be/DD-sfhcfnvw