Is het na Charlie Sheen echt de tweede? Who’s keeping count? Waar het om gaat is dat de 13-jarige Rebecca Black uit het niets wereldberoemd internet-beroemd is geworden. Haar ouders vonden voor een paar duizend dollar een platenmaatschappij die zich richt op kindsterretjes: imago, videoclip en muziek werden bij elkaar geraapt zoals dat bij boybands uit de jaren 90 gebruikelijk was. Toch is Black niet helemaal bekend geworden door haar zangkunsten, maar is het vooral de haat jegens en parodieën op haar nummer Friday die de aandacht trekken. Vooral de onzinnige tekst van het liedje krijgt veel kritiek te verduren.

Nog een stapje onwerkelijker: held Stephen Colbert die het nummer bij Late Night With Jimmy Fallon ten gehore brengt (via TNW). Inclusief allerlei cameo’s die ik niet voor je wil verpesten, kijken dus!

Rebecca Black – Friday

http://youtu.be/CD2LRROpph0