Regie: Bobby Farrelly en Peter Farrelly
Cast: Owen Wilson, Jason Sudeikis e.a.
Kijkwijzer: 12, seks, grof taalgebruik

Rick (Wilson) en Fred (Sudeikis) zijn twee uitgebluste, getrouwde mannen. De sleur heeft toegeslagen en hun vrouwen (de receptioniste uit The Office en Christina Applegate) klagen dat de mannen teveel aan seks denken. Ze komen daarom met het idee van een ‘hall pass’: een weekje ‘vrij’ van het huwelijk zodat de mannen kunnen doen wat ze willen.

Al snel komen de vrouwen erachter dat ook zij zich weer als vrijgezellen kunnen gedragen. Ondertussen gaat het de mannen wat minder goed af: ze liggen niet meer zo goed in de markt als het op flirten aankomt met jonge vrouwen en ze liggen het liefst om 9 uur weer op bed!

Veel platte grappen zijn met deze verhaallijn onvermijdelijk en dat is – in het licht van de lente en andere hersenloosheid – helemaal niet erg. Hall Pass kan zich echter niet meten met een vergelijkbaar ‘plat’ The Hangover dat de standaard voor een robuust verhaal enorm hoog heeft kunnen leggen. De film gaat in de tweede helft een beetje vervelen en ’t einde is al van meet af aan bekend. Jammer, want vooral Owen Wilson had bijna net zo leuk kunnen zijn als in Wedding Crashers, maar heeft werkelijk niemand mee om er nog een klein feestje van te kunnen maken.

Eindscore: 6