Ik ging er een beetje vanuit dat iedereen wel bekend was met WordPress. Totdat een moeilijk kijkende meid mij tijdens deze presentatie stopte en vroeg wat dat ‘worldpress’ dan precies was. Ik moest even slikken, een duidelijke (niet-technische) omschrijving bedenken en herpakken: WordPress is een systeem om je website of weblog makkelijk te onderhouden. Ook professioneel bouw ik tegenwoordig eigenlijk uitsluitend met dit gratis content management systeem, maar omdat niet iedereen bekend is met het systeem is er altijd wat uitleg nodig. Bas van der Lans heeft daar nu een oplossing voor: een e-book bomvol alle informatie om zelf aan de slag te gaan met WordPress én 25  bijbehorende instructievideo’s.

Het boek heeft de titel WordPress Handboek voor Ondernemers (€27 euro) meegekregen, maar het is de perfecte basis voor iedereen die zelf een site wil bouwen of onderhouden. Zelf geef ik klanten waarvoor ik een WP-site bouw altijd een kort overzicht mee met daarin de belangrijkste handelingen bondig beschreven, toch is dat in de praktijk vaak niet afdoende. Het Handboek is daar dus een perfecte oplossing voor.

Alhier een interview met de auteur, zeker als je nog compleet onbekend bent met WordPress een aanrader.