Regie: Neil Burger
Cast: Bradley Cooper, Robert De Niro e.a.
Kijkwijzer: 12, geweld, angst, drugs- en/of alcoholmisbruik, grof taalgebruik

Het is de angst van elke schrijver: geen inspiratie, een zogenaamde writer’s block. Eddie Morra (Cooper) kampt daar in het begin van Limitless ook mee. Als een schurftige, ongewassen schrijver kijkt hij naar de knipperende cursor op z’n beeldscherm, alsof hij hoopt dat de computer het boek zelf schrijft. Totdat hij zijn voormalige zwager tegen het lijf loopt, die kan ‘m met een wondermiddeltje wel helpen…

Door de drugs kan Eddie zijn volledige hersencapaciteit gebruiken. Inspiratie is daarmee nooit meer een probleem en ook biedt het hem de kans om veel informatie tegelijkertijd op te slaan en te verwerken. Zo leert hij een taal vloeiend te spreken door slechts naar een bandje te luisteren. Als hij zijn aandacht richt op de aandelenbeurs komt ook het grote geld aanwaaien en dan beginnen de problemen…

Het is een interessant vraagstuk: als de gemiddelde persoon heden ter dage 20 procent van het brein gebruikt, wat is er dan mogelijk als we alle rekencapaciteit gebruiken? Het zou het leven zeker interessant maken zoals Limitless duidelijk maakt, want het zijn eigenlijk alleen de bijwerking van de drugs die een probleem zijn voor Morra. Het doet de verhaallijn ietwat wankelen en zeker naar het einde toe is de moraal van ’t verhaal niet helemaal duidelijk. Desondanks weet de regisseur je voor het overgrote deel van de film te intrigeren en dat is (zeker in de lente) best wat waard.

Eindscore: 7,5