Mark Zuckerberg zou in 2004 het idee voor Facebook hebben gestolen. Het is de achtergrond van de David Fincher film The Social Network (2010) en dat is interessant omdat het verhaal dus – hoewel opgerekt – waargebeurd is. De gebroeders Winkelvoss klaagde Zuckerberg daadwerkelijk aan en hoewel ze daar in 2008 al $65 miljoen (gedeeltelijk contant en gedeeltelijk in aandelen) voor kregen, wilden ze meer. Vandaag oordeelde de Amerikaanse rechter nogmaals dat ze die $65 miljoen moeten accepteren en daarmee komt een einde aan het juridische getouwtrek.

Toch hoeven we geen medelijden te hebben met de Olympische roeiers Tyler en Cameron Winkelvoss. Hun aandelen Facebook zijn ontzettend veel waard sinds Goldman Sachs de waarde van het bedrijf op $50 miljard schatte in de eerste week van 2011…

UPDATE 12 april 2011: Hoewel de algemene consensus lijkt te zijn dat de Winkelvoss tweeling niet zo moeten zeuren sinds ze $65 miljoen toegewezen kregen, lijkt de strijdbijl nog niet begraven. Na afloop van de uitspraak plaatste Tyler Winkelvoss een tweet met daarin de hashtag #FightForJusticeWillGoOn en een verklaring van hun advocaat. Daarin suggereert hij de mogelijkheid om de zaak nogmaals aan te vechten en zelfs helemaal overnieuw te doen.