Regie: Jonathan Liebesman
Cast: Aaron Eckhart, Ne-Yo e.a.
Kijkwijzer: 12, geweld, grof taalgebruik

Sergeant Michael Nantz (Aaron Eckhart) is maar wat gelukkig als zijn pensioen ondertekent is, hij heeft er genoeg van gehad. Gelukkig voor de kijker keert Nantz noodgedwongen terug aan het front als de hele aardbol ingenomen wordt door buitenaardse wezens. Met een nieuwe ploeg mariniers moeten ze mensen helpen evacueren en als het even kan de aliens verdrijven.

Ik begin eigenlijk elke filmrecensie met een korte versie van de verhaallijn, dat is leuk omdat ’t daarna bijna altijd makkelijk te beschrijven is of de film dan wel of niet leuk was. World Invasion: Battle Los Angeles is heel erg leuk, maar zoals het verhaal al wel doet vermoeden is ’t ook helemaal niets nieuws onder de zon. Het is een nieuwerwetse Independence Day (1996), inclusief gigantisch moederschip, maar met andere wezens. Het is District 9 zonder de kijker een schuldgevoel aan te praten, maar met een dubbele dosis patriottisme. Het is 2012, War of the Worlds, Transformers en een vleugje Cloverfield.

Het maakt geen hele slechte film, maar het is gewoon zo weinig origineel.

Eindscore: 7