Ik weet niet waar die mensen zijn, ik ken ze niet, maar het schijnt dat blogger Nalden (je kent ‘m van DWDD en zijn auto) als voornaamste kritiek te horen krijgt dat hij een sell-out is. Hij zou alleen bloggen over producten en merken waar hij geld voor ontvangt. Of dat wel of niet het geval is, is natuurlijk helemaal niet belangrijk. Zoals hij zelf in een ontwapenend video-interview met lifestyle blog AJANAKU aangaf is het geweldig om te doen wat je tof vindt en er tevens je brood mee te verdienen. Bovendien doet hij wel meer dan alleen z’n blog (en app): vandaag lanceerde Kuvva, een service die het mogelijk maakt de achtergrond van je Twitter profiel te voorzien van de achtergronden die je kent van Nalden.net. Verder is hij mede-oprichter WeTransfer.com waarmee je eenvoudig en gratis bestanden van maximaal 2GB kunt versturen.

Ik wil hiermee vooral benadrukken dat het nooit slecht is als je lol hebt in je werk of geld kunt verdienen met je hobby. Ik legde de link met Linkin Park toen ik eerder deze maand op hun YouTube-kanaal zag dat de prachtige single Iridescent gebruikt zal worden voor Transformers: Dark of the Moon (eind juni in Nederland). Veel commerciëler dan de bombastische en explosieve filmreeks van Michael Bay zal het niet worden, maar wie wil zijn of haar muziek nu niet in een Hollywood spektakel? Linkin Park heeft na hun eerste studioalbum altijd op het randje gezeten van het hebben van een ‘alternatieve’ schare fans en pure commercie. Samenwerken met een rapper als Jay-Z en promotiewerk voor de game Medal of Honor geven je dan al gauw de titel ‘sell-out’.

Dat geeft niks, want het ‘eindproduct’ ziet en klinkt nu al geweldig zoals uit deze video blijkt: