Een bucket list is een lijstje dingen die je in je leven wilt doen voordat je komt te overlijden: uit een vliegtuig springen (mij niet gezien) en een wereldreis maken enzo. Ik weet niet of er mensen zijn die echt zo’n lijstje maken (why are you wasting time?!) maar de film The Bucket List uit 2007 met Jack Nicholson en Morgan Freeman als terminale kankerpatiënten sprak nogal tot de verbeelding. Als je wel zo’n lijst gemaakt hebt (of elk ander type lijstje) weet ik niet of je die met de hele wereld wilt delen, is dat wel het geval: Listgeeks (Twitter).

Sinds 3 mei 2011 is de website voor iedereen toegankelijk en hoewel ik terughoudend ben in de inleiding zijn er blijkbaar ontzettend veel mensen die behoefte hebben om lijstje te maken en te delen. Na 2 dagen waren er zo’n 10 duizend lijstjes aangemaakt!

Verschillende bucket lists zijn aanwezig, maar het hoeft niet macaber te zijn. Veel lijstjes zijn er over muziek (beste album, 10 albums die mijn leven beïnvloedde etc.) en verder volgt alles tussen collecties die ik ooit had en films waarbij ik altijd moet huilen. Uiteraard kun je reageren op andermans lijstjes en als je heel erg veel waarde hecht aan de lijstjes van een ander, dan kun je ze volgen…