Begin deze week speelde de Nederlandse zangeres Krystl een stukje Amos Lee in De Wereld Draait Door (vanaf 14:53) en over zijn debuutalbum uit 2005 was zij duidelijk: een klassieker, die moet iedereen in de kast hebben staan. De naam kwam me vaag bekend voor en toen ontdekte ik dat de beste man in de YouTupdate van december schitterde met een live uitvoering van Learned a Lot. Dat nummer is afkomstig van zijn country-achtige plaat Mission Bell dat eerder dit jaar uitkwam maar beduidend minder goed werd ontvangen door de pers dan zijn voorgangers. De nadruk op zijn eerdere werk dus (meer jazz en folk) om de zondag door te komen.

Amos Lee – Flower

Amos Lee – Arms of a Woman

Amos Lee ft. Norah Jones – Colors

Amos Lee – Cup of Sorrow

Amos Lee – Won’t Let Me Go

Amos Lee – Soul Suckers

Amos Lee – Kid

Amos Lee – Skipping Stone

Amos Lee – Sweat Pea

Amos Lee – Night Train