Regie: Jaume Collet-Serra
Cast: Liam Neeson, January Jones e.a.
Kijkwijzer: 16, geweld, grof taalgebruik

We bevinden ons in Berlijn en (actie-)held Liam Neeson en Mad Men-babe January Jones zijn op zakenreis. Liam is namelijk onderzoeker en hij gaat op een congress iets heel belangrijks wereldkundig maken. Eenmaal in het hotel aangekomen beseft hij dat hij z’n koffertje is vergeten op het vliegveld en zonder na te denken springt hij in de taxi om zijn koffertje op te halen. Het is het begin van een doldwaas avontuur!

Op de terugweg raakt de taxi namelijk betrokken bij een ongeluk en vervolgens ligt het hoofdpersonage een paar dagen in coma. Hij is zijn verstand kwijt, maar als hij zijn vrouw weer treft herkent zij hem ook niet en heeft ze bovendien een andere man die Liam’s identiteit heeft aangenomen.

Het verhaal van Unknown ontrafelt zich gedurende de film tot een bonte verzameling complotten en plotwendingen. Hoewel je wellicht achterblijft met een gevoel van ‘dus waar ging dit nu allemaal om?’ is de film toch nipt boeiend genoeg om uit te zitten. Zeker als je na Taken uit 2008 meer Liam Neeson wilt zien of als je aan het wachten bent op het vijfde seizoen Mad Men en January Jones mistte. Unknown is een prima film om te huren.

Eindcijfer: 6,5