Het is het meest gelezen (non-Playboy) artikel op deze website: ‘Gmail contacten op je Android smartphone’. Hoewel niet zo eenvoudig als het zou moeten zijn loods ik iedereen met een mobiele telefoon die werkt met Android in een paar stappen naar een online contactenlijst. Handig als je van telefoon wisselt of gewoon omdat het waanzin is om telefoonnummers, e-mailadressen, huisadressen en social media accounts apart te bewaren. Enfin, iemand nam afgelopen nacht de proef op de som en ontvreemde mijn HTC Desire.

Schrik, angst, een mes recht in je hart, de bezorger van bonkende koppijn. Los van de diefstal van je precious toestel en het feit dat je onbereikbaar bent is het ook heel vervelend als je vrienden en familie moet gaan vragen om hun gegevens. Ik realiseerde me al gauw dat al mijn gegevens bij Google staan. Dat wil niet zeggen dat ik helemaal geen negatieve emoties ervoer want de applicaties voor Twitter, Facebook, Foursquare en ook Gmail geven direct toegang tot al mijn accounts. Gelukkig kon ik deze eenmaal thuis gekomen eenvoudig vervangen door nieuwe.

Les geleerd: laat je telefoon niet onbeheerd buiten het bereik van één of beide armen. Installeer de applicatie Where’s My Droid (of Zoek Mijn iPhone) zodat je kans hebt je telefoon te lokaliseren nadat hij gestolen is.

Twee super hippe technici van Google leggen nog één keer uit waarom een online contactenlijst zo handig is: