In 2009 was ik nog maar net begonnen met de terugkerende rubriek ‘Ondertussen op Twitter…’ en dat bood de gelegenheid aandacht te schenken aan de Electronic Entertainment Expo (E3) in Los Angeles. Toen nog helemaal gek van games (in 2006 was ik er ook zelf bij) en alles dat er mee te maken had, tegenwoordig doet ’t me minder en schrijf ik uitsluitend over de meest populaire titels. Aankomende week is het weer zover en hoewel we volgens Wired weinig nieuws mogen verwachten is het voor puristen toch leuk om het reilen en zeilen van Nederlandse journalisten in L.A. te volgen via Twitter. Een overzichtje!

Voor mensen die echt niets willen missen is Twitter een geweldig medium: aanwezigen kunnen elke seconde de laatste onthullingen naar buiten toe sturen. Zeker tijdens de bombastische presentaties van giganten Microsoft, Sony (beide vandaag) en Nintendo (dinsdag) werkt dat goed, veel mensen willen dan direct weten wat er is gepresenteerd.

De officiële website van de E3 is tegenwoordig in handen van GameTrailers.com en dat is goed nieuws omdat die site altijd alle filmpjes die op de beursvloer te zien zijn in hoge kwaliteit publiceert. De account @GameTrailers is gelijk ook één stroom van E3 nieuwtjes en er is vanaf vandaag een live video kanaal.

IGN.com heeft een aparte pagina voor alles E3 en ook hun Twitter zal zich vanaf morgen alleen nog maar vullen met beursnieuws. In Nederland zijn Gamer.nl en Power Unlimited en Gamekings’ Boris natuurlijk aanwezig in Los Angeles en ook zij doen verslag via Twitta.

Veel plezier!