Ik heb hier al zo vaak geschreven over de stad New York dat een terugkerende rubriek op z’n plaats is. In de eerste ‘so NY’ leg ik toch weer de link met Amsterdam. Hoewel schattingen over het aantal fietsers sterk uiteenlopen, bezorgen fietskoeriers en snelle kantoor-yuppen de stad immer kopzorgen. Vorige week was een YouTube-filmpje waarin een fietser een prent van $50 krijgt omdat hij niet binnen de fietsstrook reed, internationaal nieuws. Vaderdag is niet willekeurig gekozen om te schrijven over New York en fietsen want het is ook de dag van de enige professionele wielerronde door de stad: de Harlem Skyscraper Cycling Classic.

In ander opvallend fietsnieuws: een Nederlandse toeriste die in New York op de bon zou gaan voor het dragen van een rok op de fiets. De kleding zou andere weggebruikers kunnen afleiden.

Ondertussen kampte Amsterdam zelf met opvallende fietsers: de World Naked Bike Ride (NSFW) trok door de stad heen…