Regie: Todd Phillips
Cast: Bradley Cooper, Zach Galifianakis e.a.
Kijkwijzer: 12, geweld, angst, seks, grof taalgebruik, drugs- en/of alcoholmisbruik

Na het overweldigende succes van The Hangover (2007, vreemd genoeg nooit gerecenseerd op dit blog) kon een vervolg niet uitblijven. Toch was het moeilijk voor te stellen hoe het verhaal over vier vrienden die na een avondje stappen in Las Vegas één van hun vrienden kwijt raken en geen idee hebben wat ze de afgelopen nacht hebben uitgespookt, verder zou kunnen gaan. Gemakshalve heeft de regisseur er voor gekozen niet verder te gaan maar exact hetzelfde verhaal nog eens dunnetjes over te doen in The Hangover 2.

Twee jaar na het origineel is het aan Stu (Ed Helms) om te trouwen met een knappe Thaise. De ‘Wolfpack’ vertrekt daarop naar Thailand en voorafgaand aan de huwelijksceremonie loopt alles net iets anders dan gepland. Stu, Phil (Bradley Cooper) en Alan (Zach Galifianakis) bevinden zich niet langer op een prachtig eiland, maar in het benauwde Bangkok.

Zoals je ziet is de verhaallijn exact hetzelfde, alleen de locatie is anders en het is niet Doug (Justin Bartha, die zit nog wel veilig in het resort) die gevonden moet worden, maar het broertje van de aanstaande bruid. Deze film heeft regisseur noch acteurs veel moeite gekost. Het had niet uitgemaakt dat de makers geen moeite hebben gedaan het verhaal naar een hoger niveau te tillen als de humor weer pakkend zou zijn, Bangkok biedt er in ieder geval genoeg aanknopingspunten voor. Het is een onderdeel waar veel te veel blijft liggen, er zijn wat laugh out loud-momenten (meestal rond Alan of de geniale bijrol Mr. Chow) maar de verrassing is er af. De glans verloren.

Eindscore: 6