Social media vermoeidheid. Het begon gisteren, toen ik een uitnodiging ontving voor Google+  als werk aan te voelen. Wéér een plek om berichtjes op te zetten, een tuintje dat onderhouden moet worden. Google+ is na Wave en Buzz de derde poging van de zoekgigant om een succesvol social media platform uit te rollen. Begin juni van dit jaar werd ook de Google +1 knop geïntroduceerd, maar dat is slechts één onderdeel van het platform. Zie het als Google’s versie van Facebook met Kringen (groepen), Hangouts (een soort Wave) en Sparks (media op basis van je interesses).

Een besloten bèta van Google+ begon op 28 juni 2011, maar al snel mochten er meer mensen worden uitgenodigd. Er wilden echter zoveel mensen tegelijkertijd in dat uitnodigen gisteren werd geblokkeerd en eigenlijk zijn die capaciteitsproblemen best een goed teken. Mensen kicken nog steeds op de producten van Google, zelfs als de verschillen met het populaire Facebook op het eerste gezicht nihil zijn.

Ik kom dit weekend nog terug op de nieuwe service om te kijken hoe het nou allemaal werkt en vooral ook wat je er mee kunt doen. Voor nu een video-overzicht van de belangrijkste onderdelen:

Google+: Circles

Google+: Hangouts

Google+: Sparks

Google+: Mobile

Google+: Instant Upload

Google+: Huddle