Gisteren kwam de Amsterdam International Fashion Week ten einde, leuk, maar het zal je waarschijnlijk weinig interesseren. Wel leuk om te zien is hoe winkelketen Zeeman onder de verzonnen merknaam ‘FRANK’ een show gaf om de slogan ‘er goed uitzien, hoeft niet duur te zijn’ extra te onderstrepen. Mensen reageerden positief op de duur aangeklede show en getoonde kleding (van ontwerper Frank Kungl) pas aan het eind bleek dat het om een nieuwe lijn kleding van Zeeman ging. Tegelijkertijd zie ik een overeenkomst met Banksy’s Exit Through The Gift Shop, de film over de Britse graffiti artiest die suggereert dat alles moderne kunst kan zijn zolang mensen er maar voor willen betalen. Met kleding is dat niet anders..?

Na de klik de hele stunt in video.

UPDATE 14:00 uur: De actie heeft wel wat weg van een eerdere campagne van Ikea.