Regie: Paul Feig
Cast: Kristen Wiig, Maya Rudolph e.a.
Kijkwijzer: 12, seks, grof taalgebruik

Annie (Kristen Wigg) is door haar beste vriendin Lillian (Maya Rudolph) gekozen als bruidsmeisje, de maid of honor. Dat zou één groot feest kunnen zijn wille het niet dat Annie nogal met zichzelf in de knoop zit (weinig geld, gekke huisgenoten en geen vaste relatie) en Lillian ook de zeer knappe en welvarende Helen (Rose Byrne) aan haar zijde heeft om een overweldigend vrijgezellenfeest te organiseren.

Wat volgt is het best te omschrijven als The Hangover met vrouwen. Niet per se voor vrouwen want de humor is minstens net zo plat en grof als in de typisch mannelijke tegenhanger. Regisseur Paul Feig was ook verantwoordelijk voor Knocked Up, dus dan weet je uit welke hoek Bridesmaids komt.

Ondanks of misschien wel juist door het enorme succes van The Hangover werkt Bridesmaids. Bizarre situaties volgen elkaar in redelijk hoog tempo op en bijna alle grappen werken. Bijna allemaal, want naar het einde toe worden ze zwakker, platter en gênanter, minder leuk. Er ontbreekt een band tussen de actrices zoals de ‘Wolfpack’ vormde in die andere film en het einde is (voor het vrouwelijke publiek?) zoetsappiger dan nodig was geweest. Een extra half-puntje voor het geestige optreden van Jon ‘Mad Men’ Hamm.

Eindscore: 7,5

http://youtu.be/nrRd2QSsGc4