Regie: Gary McKendry
Cast: Jason Statham e.a.
Kijkwijzer: 16, geweld, grof taalgebruik

Je hebt waarschijnlijk niet eerder van de film Blitz gehoord. Dat is niet erg mits je fan bent van Jason Statham. De kort geknipte, Britse actieheld bevindt zich met Blitz in een middelmatig en ondiep scenario over een seriemoordenaar in Londen, maar levert onverwacht z’n meest serieuze werk tot nu toe af.

The Expendables, The Mechanic en Killer Elite met Clive Owen en Robert De Niro later dit jaar, je hebt niets te klagen wat betreft Statham-actie. Blitz is onopvallender door een onbekende (Britse) cast en een seriemoordenaar die het liever tegen Statham’s personage detective Tom Brant opneemt dan het team uit CSI ondanks dat dit meer een zaak betreft voor die serie dan een echte film. Statham is serieuzer in Blitz, er zit wat minder actie in dan normaal en toch kan hij het hoofd boven water houden. De moordenaar is lekker gestoord neergezet door de Brit Aidan Gillen, de rest mag je vergeten.

Het verhaal gaat wel wankel als je na een goed uur beseft dat deze versie van de Londense politie de moord niet zou oplossen als deze op het bureau zou plaatsvinden. Jammer, want Statham doet z’n best en de cheesy dialoog past prima.

Eindscore: 7