Eerst was er The Apple Boy, toen Joris de Jonge. Nu graag uw aandacht voor Matthew Epstein (Twitter). Hij is een on- en offline marketeer (dit is zijn CV) en werkte naar eigen zeggen aan projecten voor enkele Fortune 500 bedrijven, nu wil hij voor Google uitkomen. Aangezien honderdmiljoenmiljard mensen dat willen bedacht Epstein een pakkende campagne: op GooglePleaseHire.me plaatste hij een geestig filmpje over zichzelf met het verzoek om een telefonisch sollicitatiegesprek (in sommige landen heel gebruikelijk). Gaat ’t ‘m hiermee lukken een baan te scoren?

Toen ik hem gistermiddag (niet wetende dat zijn actie pas net was begonnen) vroeg of hij al bericht had ontvangen van Google was het antwoord nog ‘nee’. Toch ging het al hard met het plan, op zijn blog schreef hij maandag: “I already received a formal job proposal thanks to website (NOT from Google), over 80 tweets and re-tweets, 20 Google+’s and interest from several large blogs as well as a T.V. station in regards to my story.”

Dinsdag schreef hij naast een foto van een levensgrote kartonnen versie van zichzelf (voor $250 met de post naar het hoofdkantoor van Google in Mountain View, Californië) dat de zoekmachine van zich had laten horen en dat hij – weliswaar via ‘de normale weg’ – mag solliciteren.

Ze bellen hem nog terug…

UPDATE 5 augustus 2011: “Yes Google contacted me. This morning I received a voicemail from a Google staffing member informing me they’d like to speak with me at 12:30PM. [..] The call went great and I have another call tomorrow with the recruiter to talk further. [..]  5 minutes before my Google call a Microsoft staffing agent calls to talk about potential opportunities.  My favorite part is that shortly after my call with Google I get a call from Amazon who’s also interested in speaking about potential opportunities.”