$41 miljoen haalde het team van de Color applicatie eerder dit jaar bij investeerders op en nu blijkt toch dat nutteloosheid niet altijd heerst. Het begon met een valse start: negatieve reacties en recensies, de app was te onduidelijk en gebruiksonvriendelijk. Vervelend, maar met wat aanpassingen was daar iets aan te doen. Toen vertrok in juni Peter Pham, één van de 7 (!) oprichters. Rond dezelfde tijd werd de Android versie om onduidelijke reden teruggetrokken en nog altijd is op Color.com te lezen: “New Android version coming soon, stay tuned.”

Vlak voor die fatale zomer ging Color rondom het huwelijk van Prins William en Kate Middleton een PR-stunt aan met het Britse The Telegraph. Mensen werd gevraagd samen foto’s te maken van de bruiloft waar wereldwijd 2 miljard mensen naar keken en de beste daarvan zouden in de krant verschijnen. Er werden 512 foto’s ingezonden en de ‘beste’ daarvan zijn hier terug te vinden…

In de iPhone App Store heeft de applicatie 7 recensies met een gemiddelde score van 4 sterren. Op iTunes gaat het om ruim 1400 beoordelingen met een gemiddelde van 2 sterren. Ter vergelijking: foto-applicatie Instagram heeft meer dan 119 duizend recensies en een gemiddelde van 4,5 sterren.

Is dit het eerste scheurtje in de internet-bubble van 2011?

UPDATE 24 mei 2012: een video die de werking van Color illustreerde is niet langer beschikbaar, hierbij een meer recente versie.