Regie: J.J. Abrams
Cast: Joel Courtney, Elle Fanning e.a.
Kijkwijzer: 12, geweld, grof taalgebruik

J.J. Abrams is heet in Hollywood, zowel met z’n films als tv-series (Lost). Opzienbarend was Cloverfield in 2008 dat hij produceerde: een sci-fi thriller geheel vanuit het perspectief van een videocamera en waarin een groot monster nooit in beeld komt. Super 8 is precies dat, met kinderen, in de jaren ’70.

Een groepje kinderen (waaronder Elle Fanning, de zus van) is bezig een film te maken voor een schoolproject als in de achtergrond een trein ontspoort en ontploft. Het levert indrukwekkende beelden op, maar al snel gebeuren er vreemde dingen in hun stadje…

Cloverfield met kinderen in 1979, dat hoeft niet leuk te zijn. En het zijn niet de beste elementen van Super 8. Al hoewel, de kinderen (met name hoofdrolspeler Joel Courtney en Fanning) zijn lang niet zo irritant als verwacht en ze brengen een romantische Goonies (1985) sfeer met zich mee. Wel is het verhaal iets te lang waardoor je naar het einde toe niet zo zin meer hebt in de sluimerende ontwikkeling van de kids en hun basisschool relaties met elkaar en met hun ouders. Gelukkig is er wat actie en is de trein-explosie (zeker in IMAX) zeer memorabel.

Eindscore: 7

Op GadgetTest.nl is vandaag een recensie van de Super 8 applicatie te lezen. Deze kost €0,79 cent, maar dan heb je ook wat.