Een soort Halina Reijn? Er is vast wel een betere omschrijving voor Lake Bell, maar ik heb ‘m nog niet gevonden. Lake Bell? Actrice. Net als die Nederlandse actrice heeft ze de subtop van televisie- en filmland gezien: klein rolletje in E.R. in 2002, de film It’s Complicated met Meryl Streep en Alec Baldwin en het meest recent als eye candy in de hipster serie How To Make It In America. Voordeel van de subtoppers is dat ze minder vaak in de bladen staan en zodoende hun privacy en eigenwaarde behouden. Daar lijkt voor Bell nu een einde aan te komen (die eigenwaarde), ze heeft een rol in de film A Good Old Fashioned Orgy en die draait vanaf vandaag in de Amerikaanse bioscopen.

Even los van haar uiterlijk – opvallend, lange benen (1.73 m), grote mond – het heeft er alles van weg dat deze vrouw ontzettend leuk is. In 2005 was ze te gast bij Conan O’Brien die toen nog Late Night presenteerde en dat ging haar goed af (YouTube). Recent werd ze ge├»nterviewd (‘Lake Bell Dives Right In’) door het ultra hippe (ik ga af op het ontwerp) Interview en ook daarin blijkt ze niets minder dan geweldig. Ik quote: “If you’re on location in a small town in North Carolina and there’s only x amount of bars, x amount of live karaoke joints, and x amount of Donkey Kong tournaments, those are the people that you want on your team.” Ik zie drie woorden: bars, karaoke en Donkey Kong. Ik ga ophouden met schrijven, laten we met z’n allen kijken:

A Good Old Fashioned Orgy

Lake Bell tijdens haar fotosessie voor ELLE in februari 2011

Lake Bell

Lake Bell

Lake Bell