Regie: Glenn Ficarra en John Reque
Cast: Steve Carell, Ryan Gosling e.a.
Kijkwijzer: 6, geweld, grof taalgebruik

Crazy, Stupid, Love heeft niet alleen de meesterlijke komiek Steve Carell, maar ook Ryan Gosling (voor de vrouwen) en bijrollen voor Marisa Tomei, Julianne Moore en Emma Stone. Dat is belangrijk omdat bijna elke rol in deze film perfect is gecast en uitgevoerd. Niet onbelangrijk als je een beetje geloofwaardige, maar vooral erg sterke romantische komedie wilt neerzetten.

Cal (Carell) en Emily (Moore) vormen samen met hun twee kinderen een heel erg normaal gezin. Cal is zelfs iets te saai geworden blijkt als Emily bekent het met een andere man gedaan te hebben en van hem wilt scheiden. Cal’s wereld stort in maar de patserige Jacob (Gosling) wil hem wel helpen weer in de smaak te vallen bij de vrouwen.

Bovenstaande informatie kun je uit de trailer halen en toen ik die zag speelde zich een ontzettend voorspelbare film in mijn hoofd af: man verliest vrouw, man krijgt hulp, scoort veel vrouwen, blijkt toch nog verliefd op z’n vrouw, gelukkig en romantisch einde. Die lijn is min of meer op deze film van toepassing, maar daar doe ik acteerprestaties en de hoge frequentie goede grappen te kort mee. Carell houdt zich staande en krijgt hulp van stuk voor stuk leuke en boeiende personages. Je krijgt ineens door dat dit de leukste romantische komedie (ooit?) van het jaar is.

Doe daar een leuke soundtrack (Ooh La La van Goldfrapp…) en een boeiende cinematografie bij en de avond is al snel goed. Het maakt dan ook niet uit of je met je vriend(in) of vriendengroep gaat, deze film is uniseks leuk.

Eindscore: 8