Op jonge leeftijd drager van menig Hilfiger broek of trui, ik moet bekennen dat ik z’n achternaam nooit goed uitsprak. Ik dacht eerlijk waar dat de ‘g’ uitgesproken werd als een ‘j’ en ging daar met menig klasgenoot over in discussie zoals ik ook Coca-Cola verdedigde tegen Pepsi. Oh, wat brand love toch met je kan doen als je jong en manipuleerbaar bent. Ik dwaal af. Begin jaren negentig nog hét merk voor de hiphop scene, in 2010 werd het 25 jarig bestaan gevierd en in 2011 staat het voor preppy en verzorgde kleding. 2011 is het jaar van de Prep World Tour.

Beeldmateriaal voor de internationale campagne werd gemaakt in Europese steden als Londen, Hamburg en Madrid. De Nederlandse fotograaf Joris Bruring nam ons aller Amsterdam, Milaan, Stockholm en Parijs voor z’n rekening, foto’s die nu gebruikt worden in het intro van de website. Over sites gesproken, het beeldmateriaal op de Nederlandse Hilfiger-site (sinds kort ondergebracht bij het .com-domein) is verbluffend. De site zelf is nog niet helemaal op orde gezien het deels Engelstalige menu, maar die kleurrijke, wollen patronen… Je krijgt bijna zin in de herfst!

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger

Zakelijk gezien staat het er minder rooskleurig voor. Hoewel Tommy Hilfiger nog steeds hoofdontwerper is, is het bedrijf al lang niet meer van hem. In 2006 verkocht hij voor $1,6 miljard aan private equity firm Apax Partners en in 2010 verkochten zij het voor $3 miljard aan Phillips Van-Heusen, het concern dat ook Calvin Klein beheert. De New York Times schreef er het artikel ‘Tommy Hilfiger Wants His Style Back’ over.