Na opstanden in Engeland, Egypte en een handvol andere landen is het sinds enkele weken de beurt aan de VS. In grote steden als New York, Boston en Chicago protesteren veelal jonge mensen tegen de verschillen tussen arm en rijk en de politiek die geen grip krijgt op ‘de graaiers’ op Wall Street. De hashtag is #occupywallstreet – waarvan men dacht dat Twitter deze opzettelijk uit de lijst met trending topics hield – en de website OccupyWallSt.org. Kinderlijke spanning en sensatie jawel en ik heb moeite te kiezen tussen kraker-achtige types die zich afkeren tegen al het slechts in de wereld en nobele jonge mensen die denken de wereld zo te veranderen. Misschien dat de film Fight Club het verlossende antwoord heeft. Alex Cican maakte er deze (iPhone) wallpaper over:

You're Not Fight Club

Nobody Can Predict The Moment of Revolution

Occupy Everything