Steve Jobs en Bill Gates is een beetje zoals Nintendo en Sega, je bent opgegroeid met het één of ander. Je bent geïnspireerd door één van beide. Ik ben meer een Windows-man. Dat is niet erg sexy, maar toen ik opgroeide was Apple dat ook (nog) niet (meer). Gisteravond is Jobs overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker en prominent op de rouwpagina van Wired.com staat een reactie van Gates: “The world rarely sees someone who has had the profound impact Steve has had, the effects of which will be felt for many generations to come. For those of us lucky enough to get to work with him, it’s been an insanely great honor. I will miss Steve immensely.”

Beide bedrijven stonden in visie, producten en marketing vaak lijnrecht tegenover elkaar en toch was er waardering voor elkaars werk. Bewonderenswaardig. Net als de toespraak die Jobs in 2005 gaf tegenover studenten van Stanford University. Ironisch en iconisch genoeg kapte Jobs zelf na één semester in 1972 met z’n universitaire carrière, Gates verliet Harvard in 1973 zonder diploma.