Wellicht vond je het Baby-Making Music-artikel van vorige week een beetje flauw – één liedje van de onbekende dertien-in-een-dozijn R&B glijer Tyrese – maar dat is wel waar deze rubriek over gaat. Niet over flauw, maar over zwoele, beroerende muziek. Waarop je kindjes kunt maken. Soms kom je dan uit op pop en R&B, maar vandaag wil ik aandacht voor soul-act Mayer Hawthorne. Subtieler dan R&B en met meer gevoel, maar zonder vernuft: How Do You Do.

Het is z’n derde album, maar waarschijnlijk ken je Hawthorne helemaal niet of alleen van het boeiende I Left My Heart in San Francisco. Het geluid is (overgeproduceerde?) soul zoals Cee Lo Green (van Fuck You) met de stem van John Mayer. Geen geweldige stem, er mist kracht of durf voor uithalen, maar het is genoeg. Er is niet veel te beleven op de singles na (A Long Time, The Walk en No Strings), maar het is ook geen liftmuziek. How Do You Do is vooral erg fijn.

Mayer Hawthorne – The Walk

3 lyrics
Lyrics: Een gebroken hart. Hawthorne’s onderwerpen zijn zo clichématig als de deuntjes voorspelbare soul zijn en daar is niets mis mee.

2.5 beats
Beats: Een verassing hier of daar had gemogen.

4 videos
Video’s: Ze sluiten totaal niet aan op de muziek, het genre of de artiest. Toch leuk!

4 babys
Eindscore: Soul is altijd goed. Voor haar en voor jouw prestaties.

Mayer Hawthorne – A Long Time