Kuifje in Congo, Amerika, naar de maan, in Tibet. De Belgische tekenaar Hergé (echte naam Georges Prosper Remi) maakte tussen 1929 en 1976 wel 23 indrukwekkende avonturen voor de razende reporter die in het origineel de naam Tintin kreeg. Na de stripreeks volgde tal van tekenfilms die trouw het verhaal volgde of een compleet nieuw avontuur aanboorde, ik denk dat meer Gen Y-‘ers de verhalen vooral van VHS (dat zijn videobanden) kennen. Enfin, volgende week draait The Adventures of Tintin als 3D-animatiefilm in de Nederlandse bioscopen, een productie van Peter Jackson met in de regisseursstoel Steven Spielberg. De Londense animator James Curran (Twitter) maakte alvast een onofficieel intro.

In dit interview dat gisteren werd geplaatst op de website Motionographer legt Curran uit hoe en waarom hij de animatie maakte.