Ernst-Jan Pfauth (Twitter), de self-made chef Internet van NRC en één van de oprichters van het aankomende Brainsley.com, is weer wat meer aan het schrijven. Dat is goed nieuws, want met ervaring doorspekte duiding is welkom in de Nederlandse blogosphere. Gisteren zag ik in KRO’s Profiel een portret van DJ Tiësto. Kippenvel materiaal om eerlijk te zijn; die gast werkt hard en heeft er de wereld voor teruggekregen. Na drie keer uitgeroepen te zijn tot de beste DJ ter wereld staat hij sinds 2002 nog steeds in de top 3. Gisteren werd hij weer derde en de verkiezing door het tijdschrift DJ Mag vond voor het eerst plaats in Amsterdam, in het kader van het Amsterdam Dance Event (ADE).

Het ADE zou een goede reden zijn om vanavond niet te bloggen, maar als je wat wilt bereiken, is er nooit een goede reden om niet te bloggen.

Gary Vaynerchuck legt het in voor iedereen begrijpbare taal uit. “Stop watching fucking Lost!” Televisie is dood, iedereen gaat content consumeren (en produceren) op verschillende platformen. Het is niets nieuws, maar hoeveel pakken al echt hun kansen? De Rus maakte meer dan duizend videoblogs over wijn en was het onderwerp van artikelen in The Wall Street Journal, Time en GQ.

De les: pak uw kans vanavond nog!