Het Amsterdam Dance Event loopt vannacht ten einde. Als je dan met een verdwaasde kop thuiskomt en tóch zin hebt in een afterparty kan ik Jamie xx van harte aanraden. Misschien dat je, je de Britse band The xx nog kunt herinneren? In 2009 bracht dit jonge kwartet onverwacht een debuutalbum uit en het stond eigenlijk in alle ‘Best of’-lijstjes. Daarna bleef het nogal stil hoewel de muziek werd gebruikt in tv-series als Suits, Law & Order en Gossip Girl. Jamie (Smith) is nu slechts 22 jaar jong en heeft in de aanloop naar een tweede album dat in 2012 volgt zijn naam gevestigd als DJ. Hij is in ieder geval zo goed bezig dat hij voor BBC Radio 1 een Essential Mix mocht afleveren in het gelijknamige programma dat wordt gehost door Pete Tong.

https://soundcloud.com/youngturks/jamie-xx-essential-mix

Omdat op jonge leeftijd draaien voor één van de meest toonaangevende radioprogramma’s binnen het dance genre niet genoeg is, kwam Jamie begin dit jaar met een remix van Gil Scott-Heron’s album I’m New Here. De remix kwam enkele maanden voordat de soul en jazz legende overleed op 27 mei 2011.