Het is zondagmiddag en je hebt niets te doen, je hebt ook geen inspiratie voor een blogartikel en je vrienden liggen op bed met een eerste wintergriep. WorkFlowy is niet het ideale vermaak voor dit soort dagen en ook niet het vaccin voor griep, maar je kunt er wel een boodschappenlijstje, takenlijst en bucket list mee maken. Brainstormen, de agenda van een meeting of presentatie, WorkFlowy biedt een leeg vel aan om te vullen en real-time te bewerken, ook met anderen.

Okay, okay, er zijn meer tools die precies dit doen: Word, mails aan jezelf, onverstuurde mails, niet gepubliceerde artikelen op je blog, misschien gebruik je Google Wave nog? Zelf wil ik voor een takenlijst nog weleens good ol’ pen en papier gebruiken, maar dat is niet zo makkelijk wereldwijd te delen…

Zo werkt WorkFlowy:

Binnenkort ga ik wat lijsten delen en daar kijk ik echt naar uit. Voor het technisch onderhoud van enkele websites of het bijwonen van presentaties met meerdere mensen is het direct aanpassen van een agenda of takenlijst ideaal.

Iets zorgelijker is de ontwikkeling van meer functies voor de Apple iOS, Android en Blackberry versies van deze en vergelijkbare tools. Het nieuwe werken is één ding, maar je wilt niet altijd aan het werk zijn…