Regie: Andrew Niccol
Cast: Justin Timberlake, Amanda Seyfried e.a.
Kijkwijzer: 12, geweld, angst

Nu maken we ons nog druk over het behoud van onze munteenheid, in de toekomst betalen we met tijd. Althans, dat is het geval in de wereld van In Time. En mensen verouderen na hun 25ste niet meer. Financiele verhoudingen blijven wel in stand, aleen is het niet hebben van een inkomen dodelijk. Zodra de teller op je arm op nul staat is het te laat…

Het is de verfilming van een concept uit de videoclip van Savin’ Me, een nummer van Nickelback. Het is ‘tijd is geld’ in het echt. Will Salas (Justin Timberlake) heeft er genoeg van dat hij elke dag hard moet werken om weer een dag in tijd uitbetaald te worden, hij vind het oneerlijk. Een Robin Hood-achtig tafereel ontvouwt zich als hij gaat proberen de rijkaard Philippe Weis al zijn tijd af te nemen en dit wil verspreiden onder de armere burgers.

Jammer is dat de wereld van In Time niet echt kan boeien. Op basis van zogenaamde timezones heeft elk district een eigen uitstraling, er zijn arme ghetto’s en een rijk centrum. Auto’s zijn klassiek vormgegeven, maar maken een modern, electrisch-achtig geluid. Er zat vast wel iets van een eigenzinnige Matrix-wereld in het hoofd van regisseur Niccol, maar het is er nergens echt lekker uitgekomen. Dat maakt In Time wat saai en de cast kan daar weinig aan veranderen, Timberlake is te mat om de film te dragen.

Eindscore: 5,5