Het gaat vlot met Timeline, de meeste Nederlanders kunnen vanaf vandaag ook gebruik maken van de nieuwe dienst van Facebook. Timeline is eigenlijk een herindeling van je profielpagina: deze is in twee kolommen gesplitst en het concept van de ‘Wall’ is vervangen voor dat van een tijdslijn. Het is op die manier mogelijk eenvoudiger naar berichten uit het verleden te springen en gebruikers kunnen zelf bepalen bepaalde content extra uit te vergroten of juist te verbergen. Een ander opvallend element is het grote beeld dat iedereen bovenaan zijn of haar profiel kan instellen.

Nog niet iedereen is automatisch over op Timeline. Als je vrienden ziet die het al wel hebben kan je eenvoudig doorklikken om het voor jezelf te activeren, als dat niet het geval is kan het op deze pagina handmatig activeren.

Na de Amerikaanse lancering was er veel kritiek. Door de tijdslijn is het heel eenvoudig om naar content van enkele jaren geleden toe te gaan, informatie waar je, je inmiddels voor schaamt of waarvan je dacht dat het wel veilig was in de moeilijk doorzoekbare krochten van het netwerk bijvoorbeeld. Om die kritiek bij de wereldwijde lancering iets tegemoet te komen heb je na activatie 7 dagen de tijd om in alle rust content te verwijderen.