Time benoemde afgelopen week ‘The Protester’ tot ‘Person of the Year’. Losgebarsten in Tunesië, al snel volgde massa betogingen in Egypte, Syrië en tal van andere Arabische landen. De Arabische Lente. Regeringen vielen, Ben Ali (Tunesië) trad af, Qadhafi (Libië) werd omgebracht. Niet vergelijkbaar, maar minstens zo breed uitgemeten in de media werden protesten in de VS (Occupy Wall Street) en Griekenland. De omslag van het tijdschrift is gemaakt door kunstenaar Shepard Fairey, een opmerkelijke keuze. Hij moest zich immers begin dit jaar nog verdedigen in de rechtszaal omdat hij een foto bewerkte tot wat nu een wereldberoemd beeld van Barack Obama is.

William McRaven was als commandant verantwoordelijk voor de SEAL-missie om Osama bin Laden uit te schakelen. Ai Weiwei is de dissident die zo’n 81 dagen ‘verdween’ in China nadat hij een vlucht naar Hong Kong wilde pakken, hij werd opgepakt als onderdeel van een grotere campagne van de regering om protesten neer te slaan. Beide staan respectievelijk op een tweede en derde plaats.