Louis C.K. had genoeg van uitgeverijen, televisie-rechten en fysieke media-dragers. Fuck ‘m. Zijn meest recente show Live at the Beacon Theater besloot hij in eigen beheer uit te geven als online download. Voor slechts $5 krijgt de klant een onbegrensde video. De roodharige komiek nam daarmee een gok want productie van de show kostte $170 duizend en de bijbehorende website nog eens $35 duizend. Die gok heeft 12 dagen na livegang goed uitgepakt: gisteren noteerde hij $1 miljoen aan inkomsten.

In een blogpost laat hij weten het bedrag in vieren te delen. Zelf houdt hij $220 duizend, maar de rest gaat naar goede doelen, de kerstbonus van de mensen die aan de show meewerkte en het laatste deel fungeert als productiekosten van show en website. Een mooi gebaar richting het publiek en zijn fans. Geen ‘waarde toevoegende’ tussenpersonen, maar pure content voor een hele lage prijs. Dát is service.