Dat gezever over de crisis gaat toch een keer vervelen. Elke week bevat de Financial Times het katern ‘How To Spend It’ en de online editie daarvan is echt een opwindend meesterwerkje. Geheel in Flash, met soepele tablet-achtige navigatie en gouden content. Alleen de meest luxe voertuigen, reizen en kleding komt voorbij in smeuïge artikelen waar je van gaat kwijlen. Een andere website voor de mensen die geen last hebben van de crisis is Uncrate.com. Ogenschijnlijk een eenvoudige website met ‘mannen dingen’, maar onderwijl een geweldige stroom aan producten die je allemaal wilt hebben. Camera’s, beeldschermen, auto’s, prachtig keukengerei, het is allemaal even geweldig, en kost een flinke duit.

Centraal in de lifestyle van hen die geen last hebben van de crisis staat immer een horloge. Een uurwerk. Ook in How To Spend It en Uncrate zie je dat terugkomen. Nutteloos gemaakt door de mobiele telefoon penetratie onder generatie Y en absurdistisch duur. Dan moet je als merk opvallen met excessen zoals de HYT H1: “the first timepiece ever to combine mechanical and liquid engineering”.

Gelukkig zijn er ook betaalbare klokken met een vleugje exclusiviteit. Fromanteel is een Amsterdams merk met pit (“A bunch of clockmakers, that’s what we are” valt te lezen) en zijn met prijzen vanaf €329 nog betaalbaar. Kijk vooral eventjes naar de zwarte Timemachine… *kwijl*