Afgelopen vrijdag liep de Consumer Electronics Show (CES) af in Las Vegas en hoewel geruchten over het aanstaande vertrek van Sony’s CEO Sir Howard Stringer oplaaiden wil ik even focussen op een andere boef baas. Rupert Murdoch (bekend van ‘De val van Rupert Murdoch’) begon op 4 januari 2012 met Twitter en plaatste op die laatste dag CES, die verdomde vrijdag 13 januari 2012, een opvallende tweet: “Many questions and jokes about MySpace. simple answer – we screwed up in every way possible, learned lots of valuable expensive lessons.” Voor als u het vergeten was: in 2005 kocht Murdoch de website voor $580 miljoen om het in 2011 voor $35 miljoen te moeten verkopen. En nu is het 2012, Murdoch heeft ‘zijn’ fouten wat betreft MySpace in 140 karakters gegoten en we gaan verder. Met de groots gelanceerde, exclusief voor iPad krant The Daily bijvoorbeeld.

Hoewel exacte cijfers over het aantal betalende lezers angstvallig verborgen worden gehouden heeft de digitale krant zo’n 120 duizend unieke lezers. Dat is vergelijkbaar met de oplage van kleinere, regionale kranten in de VS. Tijdens de lancering had Murdoch nog aangegeven minimaal 500 duizend lezers nodig te hebben om de boel draaiende te houden…

Een sprankje hoop dan: sinds kort is The Daily ook beschikbaar voor een aantal Android-tablets.