Op mijn dagelijkse ronde door de blogosphere kwam ik een YouTube playlist tegen. Ik wist niet wat het was dus ik klikte argeloos verder. Twee korte sketches volgde waarin twee jongens auditie doen voor een onbekende rol, in de achtergrond geven de casting mensen bizarre aanwijzingen. “Don’t be a bitch.” Kort en krachtig. Het was bij het derde filmpje (32 duizend+ views) dat ik blij verrast werd. Die ken ik! Hij ging naar dezelfde school als ik in 2005/06. Ik heb ‘m op Facebook. Ik heb weleens met hem gefeest. Gaaf, want hij werkt aan de weg als acteur en woont in New York. De les van vandaag is dat het cool en nuttig is om mensen te kennen. Nu kom ik ‘m tegen op YouTube, morgen besluit ik naar de overkant van de oceaan te verkassen en dan ken ik daar iemand. Stap uit je comfort zone. Uit je informatie cocon. Volg iemand op Twitter waar je het nooit mee eens bent. Stel een open vraag.

Met wie heb jij recent genetwerkt? Of in het Engels: who the fuck have you met lately?