In de eerste week van 2011 opende ik met ‘Ook in 2011 red je daklozen met YouTube’, over de ontdekking van de rondzwervende Ted Williams. Hij stond met een stuk karton langs een drukke afrit in Ohio om kenbaar te maken dat hij voor wat geld een mooie, diepe radiostem na kon doen. Een journalist van de krant Columbus Dispatch plaatste een video op YouTube en binnen een mum van tijd was een internet sensatie geboren. Er kwamen aanbiedingen voor werk, cadeaus en alsmaar meer cameraploegen. Die faam werkte verwarrend en het lukte pas bij de derde poging om van zijn drugs- en alcoholverslaving af te komen. Want het is ‘m gelukt!

In mei verschijnt zijn boek A Golden Voice: How Faith, Hard Work, and Humility Brought Me from the Streets to Salvation. Een klassiek, typische Amerikaans from-rags-to-riches verhaal dat gezien de titel doordrenkt zal zijn van Disney-achtige emoties en veel waardering voor de inzet van God. Dat maakt niet uit, want als al het geluk van de wereld (op YouTube) samen komt en iemand helpt, dan is dat best mooi.