Weet je wat een steeldrum is? Een instrument gemaakt van een olievat en het geluid dat daar uitkomt als je er met drumsticks op slaat doet gelijk denken aan de Caraïben. De 22-jarige Rez kreeg zo’n ding toen hij afstudeerde aan Tufts University en maakte er samen met z’n 23-jarige studiegenoot Cal een beat van. Ik wilde meer weten over dit duo en wat blijkt? We zijn er weer vroeg bij. In september 2011 brachten ze hun eerste album The Scotch Tape uit en momenteel treden ze veel op voor universiteiten. Terwijl het tweede album van Asher Roth op zich laat wachten (hoewel hij nu onder contract staat bij het grote Def Jam Recordings) en Mac Miller op z’n debuutalbum wat tegenviel, vult Timeflies (Twitter) de leegte. Zoals ik de Tuesday Inspiration doe, doen zij elke dinsdag de Timeflies Tuesday.

Timeflies – Under The Sea

Het album stond 24 uur na de lancering op de achtste plek stond in iTunes, maar de heren (beide tegenstander van de Amerikaanse copyright-wetgeving SOPA getuige hun Twitter foto) bieden deze ook gratis aan.

Timeflies – The Scotch Tape

Timeflies – Switchblade

Timeflies Tuesday: Just Can’t Get Enough

Timeflies Tuesday: D’oh

Timeflies Tuesday: Space Jam na aanleiding van de beëindiging van de NBA lockout