We eindigen de week zoals we ‘m beginnen, met Super Bowl 46. Aanstaande zondag is het weer tijd voor één van de grootste mondiale sportevenementen. In Indianapolis nemen de New York Giants het op tegen de New England Patriots en overal ter wereld (ook in Amsterdam) zullen mensen zich verzamelen voor de tv. Hoewel digitale kijkers in Nederland vaak suffe tussenstukjes voorgeschoteld krijgen onderbreekt men het spel in de VS veelvuldig met briljante stukjes reclame. Zo maakte Wieden+Kennedy voor Coca-Cola een hele set verschillende spots om zo tijdens (!) het reclameblok in te kunnen spelen op wat er op het veld gebeurt.

In het eerste kwartier introduceert een spotje van 30 seconden de betrokken beren. Na het tweede kwartier volgt een spotje van een minuut die in moet gaan op de actualiteit. In de pauze kan dat bijvoorbeeld gaan om een belangrijke touchdown:

Op CokePolarBowl.com (een Facebook applicatie) en in banners zijn de beren ook te volgen tijdens de wedstrijd. Het zal de eerste keer worden dat een Super Bowl reclame ‘live’ ingezet zal worden.