Regie: Chris Miller
Cast: Antonio Banderas, Salma Hayek e.a.
Kijkwijzer: 6, geweld, angst

Na twee delen Shrek vond ik het derde deel een beetje teveel, deel vier heb ik dan ook maar overgeslagen. Nu is er dan een spin-off in de vorm van Puss in Boots. Kan dat leuk zijn? Voor als je het vergeten bent: Puss (Antonio Banderas) is de gelaarsde kat uit Shrek 2 (2004) die uitgroeit tot een soort Zorro, compleet met zwaard en hoed. In zijn eigen film is er verder geen rol voor eerdere personages maar maken we kennis met het ei Humpty Dumpty (Zach Galifianakis) en de eveneens katachtige Kitty Softpaws (Salma Hayek).

Vergeet sowieso de Shrek films, we bevinden ons in een ander tijdperk en een andere wereld. Puss wil samen met Humpty en Kitty magische bonen (die van Sjaak en de Bonenstaak) zien te bemachtigen. Daarin slechts gehinderd door de grote mensen Jack (Billy Bob Thornton) en Jill. Het is een slap verhaaltje, maar de geweldige animaties en chemie tussen de stemmen van Banderas en Hayek zijn verfrissend.

Dat maakt een hele hoop goed. Puss is een prettige film om naar te kijken, makelijk vermaak en bovenal niet te lang. Af en toe valt er nog wat te lachen al zijn er weinig referenties naar pop cultuur of sprookjes zoals we kennen van Shrek. Het geeft niets, Puss kan zichzelf staande houden.

Eindcijfer: 7