The Walking Dead. Ja, het is een tv-serie over zombies, maar de levende doden staan niet centraal en ik zou het daarom geen horror willen noemen. Het draait om de menselijke psyche. Vragen als ‘red ik iemand die eigenlijk een blok aan mijn been is?’ en ‘hoe lang wacht ik op mijn verdwaalde kind terwijl ik weet dat de hele wereld verloren is?’ drijven de cast tot waanzin en tot steeds weer nieuwe plannetjes. Heerlijk om naar te kijken, al is er veel kritiek op het hoge gehalte zoetsappige wendingen en soap-achtige karakter van de personages. Je zou het een soap met zombies kunnen noemen. Met het naderende einde van seizoen twee wil ik aandacht schenken aan de sublieme special effects zoals we dat eerder zagen bij Boardwalk Empire. Nu ook een waarschuwing: het is waarschijnlijk leuker eerst de serie te kijken.

Een compilatie van het werk van Stargate Studios aan seizoen één.

Het is wat snel, maar hier is eenzelfde compilatie van het tweede seizoen.

In Nederland zendt Foxlife de serie elke zondag om 21:00 uur uit en ze lopen slechts een maand achter op de VS.