Elke zondag om 20:25 uur bij BNN op Nederland 3: de monsterlijk goede serie Homeland. Een beetje downloader heeft het eerste seizoen inmiddels wel binnen, op de Nederlandse televisie volgen nog twee afleveringen. Bij elkaar een dikke 2 uur spanning van het hoogste niveau. Afkomstig van de makers van 24 volg je de terugkeer van sergeant Nicholas Brody in de maatschappij nadat hij 8 jaar lang gevangen zat in Irak. Psychische problemen achtervolgen hem en de fanatieke CIA agente Carrie Mathison verdenkt hem er nu van voor de Taliban te werken. Een kat-en-muisspel volgt met prima acteurs (Claire Danes als de instabiele Carrie is met name geweldig) en een originele insteek van het verhaal. Omdat het vrijdag is, aandacht voor de twee vrouwen in Brody’s leven. Proost!

Mathison is zo gedreven in haar werk als CIA agente dat het eng wordt. Ze slaat door en is bovendien heel instabiel als ze haar medicijnen niet neemt. Ze speelt de rol met verve.

Claire Danes
Claire Danes
Morena Baccarin is Jessica Brody, de vrouw van Nicholas. Na het enkele jaren volgehouden te hebben geeft ze de hoop op terugkeer van haar man op en begint een relatie met zijn beste vriend. Behalve wat twisted seksuele aanvaringen in het begin van het eerste seizoen is Jessica een nutteloos personage. Wel eyecandy.

Morena Baccarin
Morena Baccarin
Van links naar rechts Mandy Patinkin als Saul Berenson (Carrie’s baas), Claire Dames, Morena Baccarin en Damian Lewis als Nicholas Brody.

Homeland