Tv-zender AMC maakt er flink werk van het vijfde seizoen Mad Men in de spotlights te zetten. Was er eerst de originele postercampagne in de metro van New York, een deal met tijdschrift Newsweek om een speciale ‘1965 editie’ uit te brengen is ook niet mis. Aanstaande zondag begint de serie over de advertentie mannen en vrouwen op het Madison Avenue, New York van de jaren 50 en 60 weer en ter gelegenheid daarvan prijken de hoofdrolspelers op de cover. Daarop besloot men het hele blad in de stijl van 1965 uit te voeren, dus ook het logo en lettertype zijn aangepast. Dat zorgde er vervolgens voor dat creatieve bureau’s de archieven indoken om ook de advertenties aan te passen.

Hoofdredactrice Tina Brown over het proces: “Soon creative directors from agencies all over were diving into their vaults to dust off visuals from old accounts like Spam, Tide, Dunkin Donuts, and Hush Puppies. Ad agencies like Brand Cottage, not around in those days, went retro just for kicks. I spent a happy hour before Christmas trawling through ancient footage at the BBDO agency that featured an on-camera office tour conducted by a voice of God.”

http://youtu.be/RqnRBmFviVQ